Прокуратура оголосила підозру «військовому комісару» у Криму через незаконні призови до російської армії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Прокуратура оголосила підозру «військовому комісару» у Криму через незаконні призови до російської армії

Alexei Pavlishak \ TASS via Getty Images

Прокуратура Автономної республіки Крим оголосила підозру «військовому комісару» Сімферопольського району та міста Алушта через примусовий призов населення на військову службу.

Про це повідомляється на сторінці прокуратури у Facebook.

Слідство встановило, що підозрюваний, громадянин Росії, у 2018 році був призначений на посаду «військового комісара Сімферопольського району та міста Алушти Республіки Крим». На вказаній посаді він організовував незаконні примусові призовні кампанії до лав збройних сил Росії. «Вказані дії є порушенням заборони державі-окупанту примушувати цивільне населення служити в її збройних силах, передбачене статті 51 IV Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року», — пояснюють в прокуратурі.

Заступник прокурора Криму Наріман Сулейманов розповів, що з початку окупації Криму, Росія провела загалом 12 незаконних призовних кампаній, під час яких близько 28 тисяч кримчан незаконно призвані до її збройних сил. Громадяни України, які не бажають проходити службу в Збройних силах Росії, зазнають кримінальних переслідувань.