FireEye: Майбутня війна між США та їхніми ворогами розгортатиметься й у кіберпросторі. Це зачепить пересічних людей

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
FireEye: Майбутня війна між США та їхніми ворогами розгортатиметься й у кіберпросторі. Це зачепить пересічних людей

Brian Klug / Flickr

Майбутні військові конфлікти між США та їхніми противниками — Росією або Китаєм — матиме безпосередный вплив на пересічних американців через ризик кібератак. Про це заявив виконавчий директор компанії з кібербезпеки FireEye, що зазнала зламу від хакерів за підтримки іноземного уряду — найімовірніше, російського.

Про це повідомляє Axios.

«Наступний конфлікт залучить до боротьби кіберпростір, і американські громадяни будуть втягнуті в нього, хочуть вони цього чи ні. Крапка. Додатки не працюватимуть. Побутова техніка може не працювати. Люди навіть не знають усього, від чого вони залежать. Зненацька ланцюжок поставок починає перериватися, бо комп’ютери не працюють», — сказав Кевін Мандіа.

FireEye, яка першою виявила масивний злам іншої безпекової компанії SolarWinds, є однією з лідерів у боротьбі проти спроб злочинців та іноземних урядів зламати комп’ютерні мережі в усьому світі. Він попередив, що атаки будуть шокуючими, бо правила кібервійни ніким не визначені.

На переконання експерта з кібербезпеки, мережа дає широкий простір урядам, що не мають необхідного рівня військової потужності.

«Більшість країн не можуть перемогти нас танками та літаками. Але в кіберпросторі, імовірно, вони можуть розвинутися та побити нас», — сказав він.

За словами Мандіа, США щосекунди отримують ляпаса в онлайні, але навіть успішне відбиття абсолютної більшості кібератак означатиме, що система безпеки не працює.