«Неправильно проінформували». У Пашиняна пояснили його слова про непридатність російських комплексів «Іскандер»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Неправильно проінформували». У Пашиняна пояснили його слова про непридатність російських комплексів «Іскандер»

Valery Sharifulin / Contributor

Заяви премʼєр-міністра Нікола Пашиняна про непридатність російських ракетних комплексів «Іскандер» були продиктовані недостовірним інформуванням премʼєра.

Про це заявила прессекретарка премʼєра Мане Геворгян, передає РБК.

За її словами, заяву Пашиняна про застосування Вірменією «Іскандерів» обговорювали під час його телефонної розмови з російським президентом Володимиром Путіним.

«На основі зіставлення наявних фактів і даних премʼєр-міністр Вірменії дійшов висновку, що він не був належним чином поінформований про цю ситуацію», — сказала Геворгян. Прессекретарка додала, що слова Пашиняна «не мають нічого спільного зі змістом і якістю вірмено-російських союзницьких взаємин у сфері військово-промислової співпраці». Вона назвала російську зброю «однією з кращих у світі».

Тим часом у Вірменії тривають протести, спровоковані заявами Пашиняна. Як пише Deutsche Welle, противники премʼєра в понеділок увірвалися в будівлю уряду і після невеликого мітингу залишили її. Президент Вірменії закликав політичні сили до переговорів про вихід із кризи. Після цього стало відомо також, що учасники протесту увірвалися в будівлю префектури центрального району Єревана.

  • У Вірменії спалахнула політична криза після скандалу першого заступника начальника Генштабу збройних сил Тирана Хачатряна з премʼєром Ніколом Пашиняном — вони посперечалися з приводу ракетних комплексів «Іскандер», які нібито «вкрай незадовільно» проявили себе на війні за Нагірний Карабах. Пізніше Хачатряна звільнили. Після цього армія зажадала відставки Пашиняна, а у Вірменії почалися протести.