Суд заборонив проводити конкурс на нового голову правління ПриватБанку. Фінустанова готує апеляцію

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Господарський суд Києва заборонив проводити конкурс з обрання та призначення нового голови правління ПриватБанку. Таким чином задовільнив позовну заяву профспілки фінустанови, яка вимагає скасувати конкурс в цілому. Про рішення у справі повідомляє Finbalance.

Зокрема, профспілка вимагала зобовʼязати уряд провести конкурсний відбір голови правління згідно з постановою Кабміну «Про проведення конкурсного відбору керівників субʼєктів господарювання державного сектора економіки».

У ПриватБанку відреагували на рішення суду, заявивши, що подадуть апеляцію, повідомляє Інтерфакс-Україна. У фінустанові зазначили, що постанову про забезпечення позову суд затвердив у відповідь на другу заяву з боку профспілки, тоді як першу 18 лютого було відхилено.

«Позов і заяви про його забезпечення з боку профспілки є черговою спробою дестабілізації роботи банку [...] Призначення відбувається на конкурсній основі, що є обов’язковою умовою функціонування системи корпоративного управління. Конкурс проходить відповідно до чинного законодавства, зокрема, про управління держбанками», — заявили у фінустанові.

Зазначимо, перед цим, 18 лютого, Господарський суд Києва відмовив профспілці в задоволенні аналогічної заяви. LIGA.net з посиланням на матеріали з Єдиного реєстру судових рішень повідомляла, що профспілка подавала позов через те, що в конкурсі хоче брати участь голова організації і один з менеджерів ПриватБанку Максим Шевченко. Але він не був допущений до конкурсу. «Рішення Наглядової ради ПриватБанку про призначення нового голови правління банку на закритому конкурсі незаконне і порушує права члена профспілки Шевченка М.», — йшлося у матеріалах суду.

«Новое время» вказує, що дії профспілки банку нібито інформаційно підтримуються наближеним до олігарха Ігоря Коломойського нардепом Олександром Дубінським. За даними видання, цю профспілку обслуговує місцева дніпропетровська юридична компанія Sherman. Видання також припускає, що Коломойський нібито намагається змінити керівництво ПриватБанку, щоб закрити ініційовані проти нього судові процеси.

  • 23 січня завершилася дія контракту з головою правління ПриватБанку Петром Крумханзлом, який керував фінустановою останні три роки. До моменту нового призначення в. о. голови правління буде його заступниця з питань фінансів Ганна Самаріна.
  • У листопаді торік ПриватБанк звернувся до Нацполіції з вимогою розслідувати погрози особистої розправи, які надійшли топменеджеру.