СБУ розкрила викрадення колишнього голови «Нафтогазвидобування», який наразі є нардепом

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
СБУ розкрила викрадення колишнього голови «Нафтогазвидобування», який наразі є нардепом

УНІАН

Служба безпеки разом з Офісом генерального прокурора розкрили викрадення колишнього голови «Нафтогазвидобування», а нині народного депутата.

Про це пише пресслужба ОГП.

«За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора повідомлено про підозру пʼятьом особам, зокрема організатору, у викраденні та катуванні екскерівника ПрАТ «Нафтогазвидобування», а зараз народного депутата України IX скликання, а також у вимаганні грошей від його рідних (ст. 127, ст. 146, ст. 189 КК України)», — йдеться в повідомленні.

За даними слідства, у 2012 році керівника «Нафтогазвидобування» викрали і понад три роки незаконно утримували в нелюдських умовах. Його систематично катували, а від родичів вимагали заплатити неіснуючий борг у $200 тисяч.

Правоохоронці традиційно не називають імен, однак колишній голова «Нафтогазвидобування», який три роки був у полоні, — це Олег Семінський. Він у 2019 році став нардепом від партії «Слуга народу».

Водночас замовником викрадення, як зазначили в ОГП, був колишній міністр транспорту та зв’язку. Сам Семінський у своєму викраденні звинувачував міністра часів Януковича Миколу Рудьковського. За даними ЗМІ, саме він, на думку слідства, і був організатором злочину. Рудьковський переховувався в Росії, однак там його затримали та дали 2 роки колонії за нібито напад на російське посольство в Києві.