Глава «Голосу» Рудик заявила, що з нею ведуть перемовини щодо коаліції з СН. Там це назвали перебільшенням

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Глава «Голосу» Рудик заявила, що з нею ведуть перемовини щодо коаліції з СН. Там це назвали перебільшенням

Бобирєва Анна / «Бабель»

Глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що про утворення коаліції із фракцією «Голос» не йдеться. Перед цим лідер партії «Голос» Кіра Рудик заявляла, що представники СН та Офісу президента періодично ведуть з нею перемовини щодо можливого обʼєднання в коаліцію.

Корнієнко свою позицію озвучив у коментарі «24 каналу», Рудик — Інтерфаксу.

Глава «Слуги народу» розповів, що співпраця з «Голосом» ведеться постійно. Як СН, так і «Голос» працюють над спільними законопроєктами, підтримують ініціативи одне одного. Однак про обʼєднання в коаліцію не йдеться — це перебільшення.

«Не роздував би цього до якихось коаліційних перемовин, яких поки що не ведеться. Іде нормальна конструктивна співпраця парламентських сил», – розповів Корнієнко.

Зазначимо, що Рудик заявляла наступне: «Зі мною циклічно хтось веде переговори, щоб ми приєдналися [до коаліції]. Час від часу на мене виходять представники або Офісу [президента], або партії «Слуга народу» з переговорами про те, де ми можемо обʼєднати наші зусилля».

Відповідаючи на запитання, які посади в уряді могли б обійняти представники «Голосу» в разі входження до коаліції зі «Слугою народу», Рудик зазначила: «Якщо буде кілька напрямів, де ми можемо повністю втілити заплановані реформи, то ми готові взятися за це й робити».

На початку лютого глава Верховної Ради Дмитро Разумков заявляв в інтервʼю «Бабелю», що у фракції «Слуга народу» вважають «теоретично можливою» коаліцію з фракцією партії «Батьківщина» у Верховній Раді. У разі виходу з фракції після конфлікту довкола Олександра Дубінського депутатів з так званої групи Ігоря Коломойського «Слуга народу» втратить монобільшість. Після цього протягом 30 днів партія має сформувати коаліцію. Сам Разумков не береться прогнозувати, з якою саме політичною силою вона можлива. На це запитання він відповів, що «не любитель ворожити на кавовій гущі». Водночас спікер припускає, що це може бути «Батьківщина».