Шеф-кухар президента Франції Гійом Гомес вирішив піти з Єлисейського палацу після 25 років служби. За цей час він приготував понад 2 мільйони страв для 4 президентів і 800 співробітників адміністрації. Про це Гомес повідомив в Instagram.
Найближчим часом він почне працювати в «закладі міжнародного масштабу, який повʼязаний із французької кулінарією та її унікальними технологіями».
«На своєму місці я намагався не тільки якнайкраще виконувати обовʼязки, але й сприяти поширенню французької культури і кулінарної спадщини. Тепер я хотів би повністю присвятити себе цьому і звернувся з таким проханням до президента».
Гійом Гомес є одним з найвідоміших шеф-кухарів Франції. Йому 42 роки, з них 25 він пропрацював на кухні Єлисейського палацу , а шеф-кухарем став у 2013 році. У 2012 році він отримав від президента Ніколя Саркозі лицарський знак національного ордена «За заслуги». Хто займе вакантне місце на кухні президента Франції Емманюеля Макрона — поки не оголошено.
Читайте також:
- Борщ придумали в Україні, а Росія проти. Інші теж сперечаються через їжу? Ще б пак! Вірменія і Азербайджан — через лаваш, Південна і Північна Кореї — через капусту, араби та ізраїльтяни — через хумус
- «Маша їсть і пʼє». Ріжки з фореллю і цукіні, які добре виглядають в Instagram. Пропонує шеф-кухар бару «Торф» — секретного «місця, якого немає»
- Котлета по-київськи стала популярною у світі раніше, ніж у Києві. Історії страв, названих на честь міст і країн — переказ статті National Geographic (і ніякого коронавірусу!)