Жерару Депардьє висунули звинувачення у зґвалтуванні 20-річної акторки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Жерару Депардьє висунули звинувачення у зґвалтуванні 20-річної акторки

Французька прокуратура висунула 73-річному актору Жерару Депардьє звинувачення в зґвалтуванні і сексуальному насильстві стосовно акторки. Інцидент стався майже три роки тому — у 2018 році, жінці на той час було 20 років. Про це повідомляють AFP та BBC.

Первинне розслідування відносно Депардьє припинили у 2019 році через відсутність доказів, але відновили влітку торік після більш підкріпленого позову жінки. Прокуратура предʼявила Депардьє звинувачення у грудні, проте про це стало відомо лише днями.

За даними джерел ЗМІ, Депардьє був другом сім’ї акторки і нібито запропонував їй свою допомогу в карʼєрі. Він запросив жінку до свого помешкання у Парижі, де в серпні 2018 року двічі здійснив над нею дії сексуального характеру.

Адвокат Депардьє Ерве Теміме заявив, що його підзахисний знаходиться на волі, але під наглядом суду. За його словами, актор «повністю відкидає звинувачення».

Зазначимо, Жерар Депардьє відомий своїми численними заявами на підтримку політики президента Росії Володимира Путіна. У 2013 році він отримав російське громадянство. У 2015 році Україна внесла його на 5 років у «чорний список» після висловлювання, що Україна — це «частина Росії».