Синоптики прогнозують в Україні контрастну погоду — від +15 до -17 градусів. Де буде найтепліше, а де готуватися до холоду

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Погода в Україні у середу 24 лютого буде контрастною — потепління варто очікувати на заході, а найхолодніше буде на півночі та сході країни.

За даними Українського гідрометцентру, найхолодніше цього дня буде на сході країни. Тут уночі температура впаде до -19 °С. Водночас на заході очікується потепління і без опадів — подекуди вдень температура підніметься до +9…+11 °С.

У північних областях очікують сніг з дощем. У східних і південних областях вдень прогнозують -2…-4 °С, а подекуди до -6…-8 °С.

У Києві 24 лютого очікується вдень 0...+2 °С, а вночі — -4...-6 °С.

Укргідрометцентр

Водночас, синоптикиня Наталка Діденко прогнозує на 24 лютого в Україні від денних +15 °С на заході до нічних -15...-17 °С на сході та півночі.

У східній частині, загалом на Лівобережжі й навіть у південній частині вдень очікується 0...-5 °С, на сході до -7 °С.

Діденко попередила, що завтра атмосферний фронт північного циклону принесе в Україну сніг, мокрий сніг і навіть дощ. На крайньому заході, у східних областях, на більшості території південної частини України — без істотних опадів. На дорогах і тротуарах можлива ожеледиця.