Фонд держмайна заперечує, що продав молдовському інвестору розкрадений спиртзавод

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Фонді державного майна спростовують, що продали молдовській компанії Zernoff Марилівський спиртовий завод у Тернопільській області без значної кількості майна.

Про це пише пресслужба ФДМУ.

«Фонд держмайна розкрив всю інформацію про приватизаційні активи в онлайн та забезпечив рівний доступ до інформації про об’єкти приватизації за принципом «всі знають все». Надавалась можливість і фізичного доступу до об’єкта. Таким чином кожен охочий мав можливість ознайомитися з даними про об’єкт та ухвалити зважене рішення про участь в аукціоні», — пояснили у відомстві.

Там зазначили, що після судового позову від інвестора підприємство «Укрспирт» 21 січня провело огляд Марилівського спиртзаводу та підтвердило наявність усього майна, яке було вказане у приватизаційному лоті.

«З огляду на вищезазначене, звернення компанії до суду може бути трактовано як спроба повернути гарантійний внесок та не сплачувати решту коштів, про що свідчить постійне відкладання інвестором моменту оплати коштів за актив», — вважають у Фонді держмайна.

  • Молдовський інвестор Zernoff придбав Марилівський спиртовий завод у кінці листопада 2020 року. Згодом він подав до суду через те, що на заводі не було багато майна, яке вказувалося під час аукціону. Там повідомили, що виявили відсутність котлів, вентиляторів, вологомірів, іншого обладнання, а також невідповідність опису деяких обʼєктів нерухомості.
  • На початку січня Господарський суд Києва задовольнив позов Zernoff та дозволив не виплачувати решту коштів за приватизацію, а також надав право розірвати договір купівлі-продажу, якщо сторони не врегулюють конфлікт.