Британка стала наймолодшою жінкою, яка самостійно перетнула Атлантику

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

21-річна мешканка Великої Британії Жасмин Гаррісон стала наймолодшою ​​жінкою, яка коли-небудь самостійно перетнула Атлантику на гребному човні. Вона подолала понад 4 800 кілометрів. До Гаррісон наймолодшою ​​жінкою, яка перетнула Атлантичний океан, була 22-річна американка Кеті Спотц — у 2010 році. Про це повідомляє ABC News.

Гаррісон надихнулась на участь у перегонах у 2018 році, коли побачила схожі змагання. У той час вона викладала плавання на Карибах. У 2021 році участь у змаганнях взяв 21 човен з усього світу. Гаррісон почала свій шлях на Канарських островах в Іспанії 12 грудня і прибула на Антигуа (один з Карибських островів) в суботу, 20 лютого. Подорож тривала 70 днів, 3 години і 48 хвилин.

Організація Atlantic Campaigns регулярно повідомляла про місцезнаходження Гаррісон. Вона чергувала сон і греблю кожні 2 години. Щотижня дівчина робила пост в Instagram і розповідала про свої пригоди — наприклад, як натрапила на смугастого марліна і гребла по водній гладі, вкритій водоростями.

За даними Atlantic Campaigns, 18 лютого у Гаррісон перекинувся човен. Тоді вона повідомила офіцеру з безпеки, що пошкодила лівий лікоть. За кілька годин вона запевнила лікарів, що зможе фінішувати без сторонньої допомоги. Наближаючись до берега, Гаррісон підняла світлові шашки.

Коли вона ступила на землю, репортери запитали, що їй насамперед потрібно. Гаррісон відповіла: «Їжа. Безумовно, їжа».

На сторінці у Facebook про її подорож повідомляється, що після повернення на сушу дівчина із задоволенням прийняла душ, уперше за довгий час подивилася у дзеркало, оглянула свої синці та «знищила» бургер з пивом.

Пригоди Гаррісон зібрали понад $14 тисяч для неурядової організації Shelterbox, яка допомагає постраждалим від стихійних лих.