Boeing рекомендувала призупинити польоти літаків 777 після відмови двигуна над житловим районом США

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Pixabay

Компанія Boeing рекомендує призупинити польоти літаків 777 з двигунами Pratt & Whitney PW4000-112 після інциденту в американському місті Брумфілд, де уламки обшивки двигуна впали біля житлових будинків.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті компанії.

«Boeing підтримує рішення японського бюро громадянської авіації та сьогоднішнє рішення FAA [Федеральне управління цивільної авіації] щодо призупинки експлуатації літаків 777 з двигунами Pratt & Whitney 4000-112», — заявили в Boeing.

Також зазначається, що нині компанія Pratt & Whitney проводить додаткові перевірки, також триває розслідування Національної ради з безпеки на транспорті (NTSB).

«Ми рекомендували призупинити експлуатацію 69 літаків 777 із двигунами Pratt & Whitney 4000-112, які використовуються, і 59 — які перебувають на зберіганні, доки FAA не визначить відповідний протокол перевірки», — додали в компанії.

  • У США неподалік міста Денвер (штат Колорадо) літак Boeing 777 з пасажирами на борту втратив всю обшивку правого двигуна, її уламки впали на житлові райони, а двигун загорівся.