МОЗ: Вакцина від коронавірусу в Україні буде безкоштовною для всіх охочих

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що вакцинація від коронавірусу буде безкоштовною для всіх охочих.

Про це пише «Укрінформ».

«Держава передбачила ту кількість коштів, яка необхідна для покриття всього населення України старше 18 років безкоштовною і добровільною вакцинацією. Всі, хто захоче вакцинуватися, — вакцинується», — пояснив він.

Водночас Ляшко зазначив, що вакцинація відбуватиметься поетапно і в межах черги, адже можливості провакцинувати одразу всіх охочих немає. Для цього уряд розробив національний план, який передбачає кілька етапів вакцинації. Першими щеплення отримають найбільш вразливі групи населення.

Також він підкреслив, що дітям вакцинацію від коронавірусу поки робити не будуть, адже жоден препарат ще не проходив дослідження на неповнолітніх.

  • Нагадаємо, вакцинація від коронавірусу мала розпочатися в Україні 15 лютого, але її відтермінували через затримки у постачанні. 19 лютого Степанов вилетів до Індії для переговорів із найбільшим виробником вакцин у світі — Serum Institute of India.
  • Головний санлікар Віктор Ляшко повідомив, що першою вакциною від коронавірусу, яку отримає Україна, стануть препарати від британо-шведської компанії AstraZeneca. Зазначимо, Україна отримала підтвердження на постачання 12 мільйонів доз цієї вакцини.
  • Національний план передбачає, що всіх українців прищеплять державним коштом. У плані МОЗ визначено 9 груп ризику — тих, хто належить до них, вакцинують у першу чергу.