Ізраїльський МОЗ: Ризик підхопити коронавірус зменшився на 95,8% після двох доз Pfizer

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

В Ізраїлі ризик захворювання коронавірусом знизився на 95,8% серед людей, які отримали обидва щеплення препаратом від Pfizer. Країна вакцинує людей найшвидше за всіх у світі. Про це повідомляє Reuters з посиланням на Міністерство охорони здоровʼя країни.

Вакцина також на 98% ефективна в запобіганні лихоманки або проблем з диханням і на 98,9% ефективна в запобіганні госпіталізацій і смерті.

Висновки були засновані на даних, які зібрали до 13 лютого серед ізраїльтян, які отримали друге щеплення. МОЗ повідомляє, що до 30 січня близько 1,7 мільйона людей пройшли повторну вакцинацію, що робить їх придатними для включення в дослідження.

Амбітна кампанія вакцинації Ізраїлю перетворила його на найбільше в світі дослідження вакцини Pfizer. Це спонукало країну зняти обмеження після декількох тижнів ізоляції й відкрити школи та більшість магазинів.

  • Нагадаємо, Ізраїль отримав першу партію вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer-BioNTech 9 грудня. Уже 19 грудня було зроблене перше щеплення — вакцину ввели премʼєру.