В аеропорту Дніпра почали будувати новий аеродром

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У міжнародному аеропорту «Дніпропетровськ» почалося будівництво нового аеродрому, зокрема нової злітно-посадкової смуги. Обʼєкт мають завершити у 2023 році.

Про це повідомив голова Держагентства інфраструктурних проєктів України («Укрінфрапроєкт») Кирило Хомʼяков.

«Усі підготовчі роботи завершені, тендер проведено, договір підписаний. Почалося будівництво. За 36 місяців у Дніпрі буде побудований новий і сучасний аеродром. Ми подбали, щоб на весь час будівництва функціонувала стара злітно-посадкова смуга», — сказав Хомʼяков.

Також буде побудований новий термінал аеропорту, який здадуть в експлуатацію вже через 18 місяців.

Перша черга будівництва передбачає всі ґрунтові роботи, новий перон і руліжні доріжки для зʼєднання нового терміналу зі старою смугою (на час будівництва нової).

«Це означає, що пасажири зможуть скористатися новим терміналом, а літаки — новим пероном вже до кінця наступного року», — зазначив Хомʼяков.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, за словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, підготовчі роботи в аеропорту стартували у вересні 2020 року. Тоді ж компанія «НС-Дніпро» почала будувати новий пасажирський і VIP-термінали. Злітно-посадкову смугу планують побудувати завдовжки 3,2 кілометра. Згідно зі звітом держекспертизи, вартість проєкту становить 6,23 мільярда гривень. На 2021 рік Кабмін виділив на будівництво 1,4 мільярда гривень.