У Росії звільнили начальника місцевої поліції після уроку, на якому учні грали в «ОМОН» і «протестувальників»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Комісія Міністерства внутрішніх справ Росії вирішила звільнити виконуючого обов’язки начальника поліції у Нижньовартовську Олега Сураєва після уроку силовиків у школі, на якому учні грали роль «співробітників ОМОН» і «протестувальників». Про це повідомили у пресслужбі відомства.

МВС вирішило звільнити Сураєва після проведеної службової перевірки. Ще сімох поліцейських притягнуть до дисциплінарної відповідальності.

Перед тим дисциплінарне стягнення наклали на главу поліції в Ханти-Мансійському автономному окрузі, куди входить Нижньовартівськ, і на двох його підлеглих.

Нагадаємо, в одній зі шкіл Нижньовартовська співробітники Росгвардії і МВС провели зі старшокласниками заняття. Урок потрапив на відео, яке стало віральним.

На кадрах видно, як у спортзалі учні у ролі «ОМОНівці» зі щитами шикуються у шеренгу, а інші учні у ролі «протестувальників» кидають у них м’ячами. Потім одного з них «затримують». У департаменті освіти заняття назвали «профорієнтацією» для учнів випускних класів.

  • Міністерство освіти Росії перед анонсованими мітингами на підтримку опозиціонера Олексія Навального закликало батьків не пускати своїх дітей на акцію. Натомість пропонувало школярам «прогулятися у лісі» і нагадало, куди може привести «дитяча цікавість».