Зеленський пояснив, чому ветував законопроєкт про відновлення конкурсів на держслужбу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський ветував законопроєкт, який повинен повернути конкурси на посади в держоргани, оскільки в нього потрібно внести зміни.

Пояснення Зеленського публікує Офіс президента.

Зеленський просить Верховну Раду вилучити з документа норми про обмеження виконання повноважень заступниками міністра, якщо посада міністра вакантна. Зеленський вважає, що положення, в яких йдеться про виконання заступниками міністра (в період, коли посада міністра вакантна) тільки окремих повноважень міністра, є неприйнятними, оскільки порушують конституційні норми щодо призначення за поданням премʼєр-міністра членів уряду.

«Якщо протягом тривалого часу народні депутати не призначають міністра, а таке не раз у нас бувало, ці норми закону призведуть до паралічу діяльності всього міністерства. У країні, яка воює та бореться з коронакризою, коли рішення треба прийняти негайно, таке неприпустимо», — зазначив Зеленський.

Лідер держави повернув до парламенту цей закон зі своїми пропозиціями і розраховує на повну підтримку з боку народних депутатів.