Ілон Маск — знову найбагатша людина світу. Його статки оцінюють у $200 мільярдів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ілон Маск — знову найбагатша людина світу. Його статки оцінюють у $200 мільярдів

Maja Hitij / Staff

Засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск знову став найбагатшою людиною світу. Винахідник повернув собі перше місце в рейтингу, обігнавши вдруге з початку року засновника Amazon Джеффа Безоса.

Про це свідчать дані рейтингу Bloomberg.

За день статки Маски збільшилися на $9,2 мільярда, зараз їх оцінюють у $200 мільярдів. Натомість статки Безоса оцінюють у $194 мільярди — це перенесло його на другу сходинку рейтингу.

На зростання статків Маска вплинуло подорожчання його компанії SpaceX, вартість якої зросла до $74 мільярдів після отримання $850 мільйонів від інвесторів.

Засновник Amazon Безос, який цього року покине посаду гендиректора компанії, зберігав статус найбагатшої людини світу з 2017 року. Однак на початку 2021-го його обігнав Маск, статки якого зросли спочатку до $186,5 мільярда, а через три дні перевищили $200 мільярдів. Проте після цього статус найбагатшої людини світу Маск зберігав лише півтора місяці, а потім на два дні уступив його Безосу.

На відміну від перших двох, решта місць у п’ятірці рейтингу стабільно залишаються за засновником Microsoft Біллом Гейтсом ($136 мільярдів), главою Louis Vuitton Moët Hennessy Бернаром Арно ($115 мільярдів) і засновником Facebook Марком Цукербергом ($102 мільярди).