Експравоохоронця Львова викрили на постачанні в Київ кокаїну на 4 млн гривень у дитячих машинках

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

В Україні викрили схему збуту кокаїну, яку вигадав колишній працівник правоохоронних органів.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Києва.

За даними слідства, львів’янин (експравоохоронець) відправляв до столиці оптові партії наркотиків приватними службами таксі, маскуючи їх у дитячих іграшках.

Під час проведення санкціонованого обшуку було вилучено порошкоподібну речовину білого кольору — кокаїн — вагою близько 1 кг вартістю понад 4 млн грн, електронні ваги, пакети для фасування тощо.

Наразі наркоділок затриманий, йому повідомлено про підозру у постачанні наркотичних засобів в особливо великих розмірах з метою подальшого збуту (ч. 3 ст. 307 КК України) та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Окрім цього, проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення інших осіб, які можуть бути причетні до вчинення злочину.

  • В Одеській області на пункті пропуску «Старокозаче» прикордонники затримали партію кокаїну вагою 54 кг, що оцінюється у $12 мільйонів. Наркотики прибули в Україну через порт «Південний» з Еквадору, їх ховали в контейнері з фруктами.
  • У Запорізькій області затримали двох дівчат, 16 та 18 років, за розповсюдження канабісу, пігулок екстазі та психостимулятора «Альфа PVP». Під час обшуків у них вилучили наркотиків на 7 мільйонів гривень.