АМКУ дозволив компанії «Сільпо» придбати мережу супермаркетів «Фуршет»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Антимонопольний комітет дозволив компанії «Сільпо-Фуд» придбати мережу супермаркетів «Фуршет».

Про це пише пресслужба АМКУ.

Комітет проаналізував діяльність обох мереж у містах, де вони представлені на ринку. Йдеться про Київ, Вінницю, Івано-Франківськ, Черкаси, Хмельницький, Полтаву та ще 15 міст. За результатами розгляду АМКУ вирішив, що сукупна частка об’єднаної мережі супермаркетів не перевищуватиме 30%. До того ж в АМКУ зазначили, що конкуренція у сфері ритейлу є високою, тому загрози встановлення монополії немає.

«Під час розгляду заяви учасники концентрації відмовилися від набуття контролю над активами у населених пунктах, на яких частки були значними, а концентрація могла б призвести до обмеження конкуренції», — підкреслили в Комітеті.

  • Fozzy Group — це торгово-промислова група, до якої входять мережі супермаркетів Fozzy, «Сільпо» та «Фора», а також поштовий оператор Justin. Загалом вона має понад 600 магазинів по всій Україні.
  • 16 вересня компанія Consul Trade House UAB, яка володіє магазинами Novus в Україні, придбала в австрійської фірми Rewe International AG 100% акцій компанії «Білла-Україна», яка володіє усією мережею таких супемаркетів.