Університет Драгоманова виявив у лекціях скандальної викладачки Більченко мову ненависті

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Університет Драгоманова виявив у лекціях скандальної викладачки Більченко мову ненависті

yevzhik / Facebook

Національний педагогічний університет імені Драгоманова виявив численні порушення в лекціях своєї викладачки культурології Євгенії Більченко, відомої заявами на захист бойовиків окупованого Донбасу і статусу російської мови в Україні. Робоча комісія навчального закладу закликала перевірити її діяльність та відсторонити від роботи, повідомляє Укрінформ.

Більченко називає закон про українську мову «фашистським», а Україну вважає «американською колонією», де «процвітає нацизм». Викладачка виступала на медіамайданчиках бойовиків «ДНР», де каялася за свою участь у Революції гідності та заперечувала наявність російських військових на Донбасі.

Однак керівництво університету не засудило свою співробітницю, попри бурхливу реакцію на її необґрунтовані заяви.

Пресслужба університету повідомила в коментарі, що помилки, виявлені в онлайн-лекціях Більченко, «ставлять під сумнів володіння професоркою необхідними для викладання знаннями». Зокрема, комісія виявила в її роботі порушення низки законів.

Російськомовний формат значної кількості лекцій викладачки порушує закони про вищу освіту і про забезпечення функціонування української мови як державної. Також комісія виявила факти використання мови ненависті, принижень і образ на адресу інших викладачів.

«Також виявлено факти словесного паплюження колег-культурологів, образи гідності колег та ідейних опонентів, використання мови ненависті професором Більченко під час лекцій», — заявили в пресслужбі.

Тепер в університеті пропонують надати належну оцінку професійним якостям самої Більченко та проаналізувати всі напрями роботи її кафедри культурології та філософської антропології.

Також декану факультету філософії та суспільствознавства Івану Дроботу рекомендують відсторонити викладачку, допоки її роботу не оцінять із залученням сторонніх експертів. Зазначається, що Більченко відсторонили від лекцій ще 1 лютого.