Зеленський увів до складу РНБО міністра у справах ветеранів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Володимир Зеленський оновив склад Ради національної безпеки та оборони, увівши туди нового члена.

Про це йдеться в указі президента № 56/2021.

До складу РНБО увійшла генерал-майор СБУ, а нині міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна. Отже, кількість членів Ради зросла до 20 осіб.

За законом до складу РНБО входять премʼєр-міністр, голова Служби безпеки України, міністри оборони, внутрішніх справ і закордонних справ. Також у засіданнях може брати участь голова Верховної Ради. Очільником Ради є президент України, який призначає секретаря РНБО. Також до складу можуть входити інші очільники центральних органів виконавчої влади.

  • Президент України Володимир Зеленський доручив організувати засідання Ради національної безпеки і оборони 19 лютого. На засідання, яке має відбутися у приміщенні Офісу президента (вул. Банкова, 11), планують обговорити комплекс питань, частину з яких розглядатимуть у закритому режимі.
  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію санкції проти нардепа від ОПзЖ, близького соратника Медведчука — Тараса Козака, а також його телеканалів — «112 Україна», ZIK і NewsOne. В Офісі президента заявили, що РНБО отримала від СБУ докази, що ці канали тривалий час фінансуються з Росії.
  • Відповідне рішення підтримали 17 із 19 членів РНБО. Очільник парламенту Дмитро Разумков утримався, натомість міністр оборони Андрій Таран не брав участі в голосуванні, тому що перебував у відрядженні в Індії.