Дружина Кім Чен Ина вперше за понад рік зʼявилася на публіці

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Дружина північнокорейського лідера Кім Чен Ина — Лі Соль Чжу — уперше за понад рік зʼявилась на публіці. Вона приєдналась до чоловіка на концерті з нагоди одного з найбільших свят країни — День сяючої зірки. Про це повідомляє Reuters.

Офіційна газета правлячої Робочої партії опублікувала фотографії пари на заході. Лі часто супроводжувала Кім Чен Ина на великих публічних заходах, але з січня минулого року її не бачили на заході з нагоди цього ж свята — це викликало чутки про її здоровʼя і можливу вагітність.

Національна розвідувальна служба Південної Кореї (NIS) повідомила, що Лі, схоже, утримувалася від зовнішньої діяльності, щоб не підхопити коронавірус (у країні поки офіційно не підтвердили жоден випадок зараження) і весь час проводила з дітьми. Зазначимо, що достеменно невідомо, скільки у пари дітей, але розвідка Південної Кореї повідомляє про трьох.

Також з нагоди свята державні ЗМІ знову назвали Кіма «президентом» — на відміну від його звичайного офіційного титулу «голова». Титул президента в Північній Кореї має тільки покійний Кім Ір Сен — засновник держави і дід Кіма.

Що про відомо про Лі Соль Чжу?

За словами аналітика Чеонг Сон Чанга, Лі 31 рік. Вона походить із родини вищого класу, її батько — професор, а мати — акушерка. Раніше Лі була співачкою у гурті Unhasu Orchestra, членів якого обирає держава.

Уперше про узаконені стосунки Лі та Кіма засоби масової інформації КНДР повідомили 25 липня 2012 року — хоча, імовірно, вони одружились ще у 2009-му. За даними ЗМІ, восени чи взимку 2010 року або взимку 2011-го вона народила дитину, на появі якої наполягав її свекор Кім Чен Ір. Друга дитина у неї народилася наприкінці грудня 2012 року, її назвали Чжу Е. Подробиць про третю дитину немає.