Справа Шеремета: адвокат Антоненка розповів про загострення хвороби судин і руйнацію зубів у його підзахисного

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У музиканта та військовослужбовця Сил спеціальних операцій Андрія Антоненка, обвинуваченого у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, сталося загострення хвороби судин і почали руйнуватися зуби.

Про це заявив його адвокат Станіслав Кулик в інтерв’ю «Буквам».

«Задовільний [стан здоров’я], але це не заслуга лікарів СІЗО чи поліції. В Антоненка загострення хвороби з судинами. Почалася руйнація зубів. Ми просили змінити запобіжний [захід], аби він мав змогу нормально лікуватися за межами ізолятора. Але це клопотання відхилили, натомість зобов’язали СІЗО надати медичну допомогу», — розповів він.

За словами адвоката, в ізоляторі є стоматолог, яка намагалася допомогти чоловіку.

«Але після того у нього випав зуб. І нам довелося звертатися до приватного стоматолога, який їхав до Андрія в СІЗО, аби лікувати зуби», — додав він.

Водночас для вирішення проблеми із судинами Антоненку потрібна діагностика, яку неможливо провести у стінах ізолятора.

«Нам вдалося організувати візит лікаря, судинного хірурга, який Антоненка лікував раніше. Він приїхав у ізолятор, оглянув і сказав, що треба провести діагностику за допомогою спеціальної апаратури. Після того ситуація заглохла. Щоб вивезти Андрія в лікарню, треба за кілька тижнів до того подати заявку, аби медзаклад перевірили: чи безпечно туди везти людину, чи можна її там охороняти. І відповіді поки немає», — зазначив Кулик.

Окрім цього, під час перебування в СІЗО в Антоненка була підозра на коронавірус.

«Спеціаліст однієї з лабораторій Києва приїхав у СІЗО, взяв зразки для аналізів. На щастя, результати були негативні. Ми трохи видихнули. Але реальний ризик був, адже на коронавірусну хворобу перехворіли двоє адвокатів. І один із них ходив до Андрія в ізолятор, ще коли не знав про захворювання», — наголосив Кулик, уточнивши, що в його підзахисного була звичайна застуда.

Адвокат також висловив сподівання, що Антоненку змінять запобіжний захід і він зможе нормально сходити в лікарню.

  • 12 грудня 2019 року глава МВС Арсен Аваков повідомив про затримання підозрюваних у вбивстві Шеремета. Згодом на брифінгу правоохоронці представили частину результатів слідства та назвали підозрюваних: військова медсестра Яна Дугарь, лікарка Юлія Кузьменко, музикант і працівник Сил спецоперацій Андрій Антоненко. Усім їм повідомили про підозру й обрали запобіжний захід — тримання під вартою.