Премʼєр Австралії вибачився перед ексспівробітницею уряду, яка заявила, що її зґвалтували у приміщенні парламенту

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Премʼєр Австралії вибачився перед ексспівробітницею уряду, яка заявила, що її зґвалтували у приміщенні парламенту

flickr.com

Премʼєр-міністр Австралії Скотт Моррісон вибачився перед колишньою співробітницею апарату уряду країни. Вона заявила, що була зґвалтована в будівлі парламенту.

Про це повідомляє CNN.

Бріттані Хіггінс в інтервʼю на національному телебаченні розповіла, що її зґвалтував колишній колега в офісі міністра оборони після вечірнього робочого заходу в березні 2019 року. За її словами, вона намагалася повернутися додому, але неназваний колега наполіг на тому, щоб вони поїхали до будівлі парламенту на таксі, щоб «щось забрати». Перебуваючи в будівлі, дівчина знепритомніла на кушетці. Прийшовши до тями, вона намагалася вмовити ґвалтівника припинити насильство, однак той не зупинився.

Хіггінс сказала, що обговорювала цей інцидент із поліцією на початку квітня 2019 року, але вирішила не подавати заяву, оскільки побоювалася за свої карʼєрні перспективи. «Це просто неправильне рішення для мене особисто, особливо у світлі вимог моєї роботи», — розповіла дівчина.

У вівторок Моррісон вибачився перед Хіггінс і пообіцяв провести розслідування. Премʼєр-міністр додав, що підозрюваного у скоєнні злочину «досить швидко» звільнили за порушення режиму безпеки при вході в будівлю парламенту в ніч імовірного зґвалтування.

Також премʼєр повідомив, що його апарат проведе розслідування того, як розглядаються скарги співробітників парламенту.