Геращенко покинула ефір «Свободи слова», звинувативши Арестовича в сексизмі — її обурили слова про «жіночу общагу»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Геращенко покинула ефір «Свободи слова», звинувативши Арестовича в сексизмі — її обурили слова про «жіночу общагу»

Скриншот

Нардеп «Європейської солідарності» Ірина Геращенко покинула прямий ефір програми «Свобода слова», звинувативши спікера української делегації у Тристоронній контактній групі Олексія Арестовича в сексизмі.

Причиною стали його висловлювання на адресу «Євросолідарності». Арестович заявив, що партія «опустилася» у своїй поведінці до рівня «жіночої ПТУшної общаги».

Крім того, він звинуватив партію в роботі за «російськими наративами» і в «деморалізації» українських військових.

«Хто деморалізує українських військових? Чи не «ЄС», коли складаєте казки про те, що їм забороняють, не дають стріляти? […] Ви відверто працюєте проти національної безпеки держави, інформаційної складової. Це офіційна заява. […] Так, я звинувачую «ЄС» у тому, що ви працюєте згідно з російськими наративами — починаючи з травня, якщо провести контент-аналіз. […] І якщо провести, то наступний канал, який треба закривати, — це ваш. Я вже не раз говорив, як ви себе поводите, до чого ви скочуєтесь. Ви зовнішність президента обговорюєте. […] Не так бронежилет сидить, не так каска. Ви ж до рівня жіночої общаги опустилися, ПТУшної такої», — заявив Арестович.

Водночас він не уточнив, які саме заяви «ЄС» про зовнішній вигляд Володимира Зеленського його обурили.

У відповідь на його заяву Геращенко відразу запропонувала віцепрем’єру з євроінтеграції Ользі Стефанішиній, яка була присутня у студії, відреагувати на слова про «жіночу общагу».

Потім в ефірі тривало кількахвилинне обговорення, а після кількох виступів спікерів Геращенко заявила, що вона не може бути присутня в ефірі, де «йде сексизм».

«Це не зупиняє, на жаль, ні ведучий, ні присутні тут колеги. І мені здається, що це та ситуація, яка особливо від віцепремʼєра з питань євроінтеграції потребує особливої реакції. Подібну риторику від представника партії влади в жодній європейській країні важко собі уявити», — сказала Геращенко, виходячи зі студії.

Після цього ведучий програми достроково завершив ефір.

  • У червні 2020 року голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко і керівник парламентської фракції політсили Давид Арахамія на брифінгу під час візиту в Миколаїв обговорювали свою колегу по фракції Ірину Аллахвердієву, думаючи, що мікрофони вимкнені. Один з них сказав, що жінка — «робоча баба, як корабельна сосна».
  • У квітні гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський опублікував у Facebook пост про те, що його компанія-оператор буде безкоштовно доставляти секс-товари та книги. Напис з цією інформацією був розміщений у вигляді слогану на фото з дівчиною. Депутат від «Слуги народу» Марина Бардіна звинуватила компанію у сексизмі через ілюстрацію.