Компанія Jaguar оголосила про перехід на виробництво електромобілів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Британська компанія Jaguar Land Rover (JLR) оголосила 15 лютого, що протягом пʼяти років стане повноцінним брендом електромобілів. Про це повідомляє Bloomberg.

У компанії обіцяють, що в найближчі пʼять років зʼявляться шість електричних моделей позашляховиків Land Rover, а перша з них буде представлена в 2024 році. До 2030 року вже всі моделі Land Rover будуть доступні в двох варіантах — з бензиновими і електродвигунами, а всі моделі Jaguar будуть виключно електричними. До 2026 року планується також відмова від моделей з дизельними двигунами. Компанія має намір зосередитися на розробці і впровадженні водневих паливних елементів і звести до нуля викиди двоокису вуглецю до 2039 році. Наразі єдиним повністю електричним транспортним засобом компанії є позашляховик I-Pace.

Jaguar I-Pace.

Jaguar

Компанія JLR, що належить індійській Tata Motors, буде інвестувати близько $3,5 млрд на рік в електрифікацію та повʼязані з нею технології. Лінійка Land Rover отримає свою першу повністю електричну модель в 2024 році, а до наступного року всі моделі Jaguar будуть повністю «живитися» від батарей.

Рішення головного виконавчого директора Jaguar Land Rover Тьєррі Боллоре позбутися двигунів внутрішнього згоряння обумовлене посиленою боротьбою з викидами в атмосферу. Боротьба з ними — це наразі своєрідний тренд серед виробників автомобілів: від німецького гіганта Volkswagen AG до виробника авто для перегонів Lotus Cars, які вже оголосили про плани електрифікації своїх авто. Серед причин — дії уряду по всьому світу, які збільшують квоти для електрокарів і їх виробництва та посилюють обмеження для бензинових автомобілів.

Минулого року Jaguar Land Rover не виконала європейські вимоги щодо двоокису вуглецю. Нагадаємо, що Велика Британія планує заборонити продаж бензинових і дизельних автомобілів з 2030 року.