У Гвінеї оголосили про початок епідемії Ебола — троє людей уже померли

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Гвінеї зафіксували спалах лихоманки Ебола.

Про це повідомив глава Агентства санітарної безпеки Сакоба Кейта, пише Euronews.

За його словами, йдеться про префектуру Нзерекоре і район Гуек на південному сході країни.

«У нас налічується сім випадків зараження вірусом Ебола. Це четверо чоловіків і три жінок. Три людини померли. Троє ізольовані. Один пацієнт перебуває в Канакрі, двоє у Нзерекорі», — розповів він.

Як зазначають, перший випадок Еболи був зареєстрований у місті Гуек у медсестри, яка померла 28 січня. Жінку поховали 1 лютого. Через декілька днів люди, які були на церемонії прощання, почали відчувати симптоми захворювання — діарею, блювоту, жар, також була кровотеча.

«Перші тести, проведені на наявність вірусу, були підтверджені 12 лютого», — додав Кейта.

Наразі у країні запровадили низку заходів для боротьби з поширенням лихоманки, зокрема, шукають хворих та ізолюють людей, які з ними контактували.

  • Перший випадок захворювання людини вірусом Ебола був зареєстрований на території сучасної ДР Конго в 1976 році. Смертність під час перших спалахів сягала 90%. Завдяки появі вакцини ця цифра зараз скоротилася майже до 40%. Найбільший спалах вірусу Ебола за кількістю інфікованих стався у 2014—2016 роках у Західній Африці. Кількість жертв перевищила 11 тисяч.
  • Останній і одинадцятий за рахунком спалах вірусу Ебола завершився у ДР Конго 18 листопада 2020 року. Почавшись 1 червня 2020 року, він забрав життя 55 осіб. Усіх заражених було 130.
  • У лютому Міністерство охорони здоровʼя Демократичної Республіки Конго оголосило про новий випадок Еболи.