У Держкосмосі заявили, що український супутник ще не готовий до виходу на орбіту. І розкритикували міністра Уруського

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Державному космічному агентстві спростували заяви міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського про готовність до запуску на орбіту українського супутника «Січ 2-1».

Про це повідомляють на Facebook-сторінці Держкосмосу.

«Озвучена Олегом Уруським інформація щодо супутника «Січ 2-1» на сьогодні не відповідає дійсності, про що детально описано в офіційному повідомленні ДКА на сайті відомства», — зазначили там.

Згідно з офіційними повідомленнями Держкосмосу, роботи зі створення супутника завершені на 85%, тоді як роботи зі створення центру управління — лише на 45%.

Також у Держкосмосі заявили, що «маніпуляції та некомпетентність офіційних осіб» лише дискредитують космічну галузь України та ставлять під загрозу завершення робіт над супутником. Водночас там підкреслили, що роблять усе можливе, аби запустити супутник уже цього року.

  • Міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський заявив, що Україна планує у 2021 році запустити в космос власний супутник. Для цього можуть залучити компанію SpaceX.
  • Президент Володимир Зеленський доручив Міністерству стратегічних галузей промисловості до 30-ї річниці Незалежності вивести на орбіту власний супутник дистанційного зондування Землі.