МЗС: Україна врахує рекомендації з доповіді Європарламенту щодо реформ і боротьби з корупцією

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
МЗС: Україна врахує рекомендації з доповіді Європарламенту щодо реформ і боротьби з корупцією

Брессонова Ані / УНІАН

Україна візьме до уваги усі рекомендації Європейського парламенту щодо необхідності завершити реформи, зокрема у сферах верховенства права, належного врядування та боротьби з корупцією.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ після оприлюднення доповіді ЄП щодо стану реалізації угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

На думку МЗС, доповідь засвідчує успішність виконання угоди про асоціацію та наявність потужної підтримки з боку Європарламенту.

«Україна поділяє бачення Європарламенту щодо необхідності оновити параметри Угоди про асоціацію та поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі Україна — ЄС з урахуванням розвитку нормативно-правової бази, потреб економічного розвитку і перспектив секторальної інтеграції», — підкреслюють в МЗС.

Відомство зазначає, що Україна вдячна депутатам Європарламенту за засудження дестабілізуючих дій Росії, її військової присутності в Україні, мілітаризації Криму, незаконних дій РФ, спрямованих на захоплення контролю над Керченською протокою, зокрема будівництва мосту без згоди України.

  • У середу Європейський парламент ухвалив доповідь щодо стану реалізації угоди про асоціацію між Україною та ЄС. У ній Україну похвалили за темпи реалізації угоди, проте розкритикували за сповільнення реформ, а також за зростаючий вплив олігархів на політику.