Окружний адмінсуд Києва скасував перейменування Московського проспекту на честь Бандери

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Окружний адмінсуд Києва скасував перейменування Московського проспекту на честь Бандери

Wikimedia Commons

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київської міської ради про перейменування Московського проспекту на проспект Степана Бандери та вулиці Суворова на вулицю Михайла Омеляновича-Павленка.

Про це свідчить інформація в Єдиному реєстрі судових рішень.

Суд ухвалив таке рішення 28 січня, частково задовільнивши позов громадської спілки «Громадський контроль і порядок». Позивач просив визнати протиправним вказане рішення та дії Київської міськради, а також скасувати його. Суд визнав протиправним і скасував це рішення. Водночас ОАСК відмовився визнати протиправними дії Київської міськради при ухваленні цього рішення.

Також суд стягнув на користь громадської спілки «Громадський контроль і порядок» 689 гривень судового збору. Згідно з рішенням, Київміськрада може подати апеляцію.

  • 25 червня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва вже скасовував перейменування в рамках декомунізації київських проспектів Московського на Степана Бандери та Генерала Ватутіна на Романа Шухевича.
  • У грудні того ж року Апеляційний суд Києва залишив чинним рішення про перейменування Московського проспекту та проспекту Генерала Ватутіна в Києві на проспекти Степана Бандери та Романа Шухевича.