У 2021 році МВС запустить аеромедевакуацію та реформу гідрометеослужби ДСНС

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив на брифінгу, що в 2021 році МВС запускає два масштабні проєкти — систему аеромедичної евакуації та реформування гідрометеорологічної служби Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Система аеромедичної евакуації буде створена спільно з Міністерством охорони здоровʼя із залученням авіації МВС (вертольоти). Система повинна підвищити рівень надання екстреної медичної допомоги в регіонах і на трасах в складних ситуаціях.

Реформування гідрометеорологічної служби проводитимуть за участю світових лідерів у цій сфері. Планується автоматизувати роботу 159 метеостанцій, 155 гідрологічних постів, а також 129 пунктів спостереження за забрудненням повітря.

«Це дасть можливість раннього виявлення та прогнозування небезпечних гідрометеорологічних процесів — ураганний вітер, шквали, смерчі, град, повені, ожеледиця дорожнього покриття, прогнозування пожежної небезпеки тощо. Наша мета — модернізація гідрометеорологічних систем задля своєчасного отримання прогнозної інформації. Це є вкрай важливим для відповідного реагування й мінімізації наслідків та збереження людського життя», — сказав Аваков.

Крім того, в цьому році МВС планує розширювати проєкт «поліцейський офіцер громади», який стартував в минулому році. На сьогодні, за словами Авакова, 275 окремих територіальних громад у 13 областях вже мають своїх поліцейських, а в шести областях проєкт реалізований частково.

«Наше завдання — забезпечити кожну територіальну громаду поліцейським офіцером, який там живе і працює», — зазначив міністр.