МВС встановить ще 220 камер фіксації порушень ПДР по всій Україні. Перелік місць

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
МВС встановить ще 220 камер фіксації порушень ПДР по всій Україні. Перелік місць

picture alliance / Contributor / Getty Images

У 2021 році на дорогах України встановлять ще 220 камер фіксації порушень правил дорожнього руху. Система запрацює по всіх областях на тих ділянках доріг, де трапляється найбільше аварій.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та оприлюднив перелік місць, де будуть камери.

У МВС не називають точні дати встановлення, але перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький зазначив, що вони з’являться вже «найближчим часом».

Також він додав, що до системи автоматичної фіксації ПДР додадуть новий функціонал — фіксування порушень проїзду смугою громадського транспорту. Запуск цієї системи планується вже з 15 лютого, а перша камера, яка запрацює у цьому режимі, вже встановлена у Києві на бульварі Дружби народів, 36.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко додав, що надалі систему автофіксації порушень планують розвивати за трьома напрямками — встановлення ще більшої кількості камер, встановлення камер на машинах типу «Фантом», а також використання патрульними системи TruCam.

«Кількість таких камер на дорогах України зросте до 1,5 тисячі. Другий етап цієї програми — встановлення камер на машинах типу «Фантом». Наразі на наших автошляхах працюють чотири такі машини, у тестовому режимі. Плануємо, за 2021—2023 роки збільшити кількість таких машин до 100. Третій етап — використання камер TruCam патрульною поліцією», — розповів Геращенко.

За вісім місяців роботи системи автофіксацій вдалося скоротити кількість ДТП утричі. Крім того, порушники ПДР сплатили до бюджету 209 млн гривень.

  • З 1 червня в Україні запустили систему автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху. У Києві та на автомагістралях Київської області в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками тоді встановили 50 відеокамер. Розміри штрафів — 255 грн у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 км/год, але не більше ніж на 50 км/год; 510 грн — при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 50 км/год.
  • За перший день роботи камери зафіксували в Києві майже 36 тисяч порушень. А наприкінці липня камери автофіксації зафіксували рекордсмена за кількістю порушень за тиждень — Renault Duster перевищив швидкість 23 рази.