У США вийшов фільм про Брітні Спірс, яку вже 12 років контролює батько. Після премʼєри знаменитості розпочали флешмоб на її підтримку

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У США вийшов фільм про Брітні Спірс, яку вже 12 років контролює батько. Після премʼєри знаменитості розпочали флешмоб на її підтримку

Marc E. / Flickr

Минулого тижня вийшов епізод програми The New York Times Presents, присвячений кар’єрі та психічному здоров’ю популярної співачки Брітні Спірс, а також її відносинам з батьком, який взяв над нею опіку й повністю контролює творчу активність і фінанси. Після випуску епізоду Framing Britney Spears співачку підтримав ряд американських знаменитостей, а хештег #FreeBritney знову набув актуальності.

Про це пише BuzzFeed.

Видання зазначає, що епізод буквально «відкриває очі» на деякі аспекти життя Брітні, зокрема на те, що її батько Джеймі опікується недієздатною співачкою останні 12 років, одразу після того, як вона пережила нервовий зрив.

Співачка просила поставити замість батька свого особистого адвоката Адама Стрейзанда, однак суд вирішив, що той не підходить для ролі опікуна через певні медичні обставини, суть яких не розкрили.

Адвокат Брітні заявив у суді, що вона не потребує опікуна, але адвокат її батька зазначив, що це ще потрібно довести, тоді як необхідність опікунства доводити не потрібно.

Хештег #FreeBritney вперше набрав популярності після того, як в одному з випусків подкасту Britneyʼs Gram, присвяченого співачці, прозвучала анонімна звістка про те, що її проти волі утримують у психіатричній клініці. Дзвінок надійшов нібито від працівника юридичної фірми, що займається питаннями опіки.

Брат співачки Браян також взяв участь у подкасті, де заявив, що Брітні завжди хотіла позбутися опіки з боку свого батька.

Джеймі фактично не був присутнім в житті дочки, коли вона тільки розпочинала свою кар’єру. За словами одного з керівників лейблу Jive Records Кіма Каймена, що видавав альбоми Брітні, її батька цікавили тільки гроші.

«Єдина річ, яку Джеймі сказав мені за весь час, це «Моя дочка стане такою багатою, що купить мені яхту». Це все, що я можу сказати про Джеймі», — підкреслив Каймен.

Популярність Брітні припала на скандальний роман президента США Білла Клінтона й працівниці Білого дому Моніки Левінскі, що ознаменував еру звинувачення жінок. За словами модельєра співачки, в той час медіа шалено цікавилися її особистим життям, хоча до романів співаків чоловічої статі такої уваги не було.

Також Брітні страждала від надмірної уваги з боку папараці, які не залишали їй простору для особистого життя — фотографії могли продавати по $1 млн за штуку. Її фотографували буквально на кожному кроці. Через це вона навіть розплакалась під час одного з інтерв’ю після того, як зізналася, що мріє, аби папараці облишили її.

Співачка відреагувала на сюжет передачі в Instagram завуальовано, запевнивши своїх підписників, що ніколи не квапиться «навчатися бути нормальною людиною» та просто «насолоджується буденним життям».

«Кожна людина має свою історію та своє сприйняття історій інших людей! У всіх нас так багато різних яскравих, красивих життів! Памʼятайте, що б ми не думали, що знаємо про життя людини, це ніщо в порівнянні з реальною людиною, яка живе поза обʼєктивом!» — написала Брітні.

Тим часом хлопець співачки, спортсмен Сем Асгарі публічно критикує її батька в сторіз свого Instagram.

«Важливо, щоб люди розуміли, що в мене нульова повага до того, хто намагається контролювати наші стосунки та постійно створює перешкоди на нашому шляху», — написав він.

Після виходу епізоду Framing Britney Spears, за Брітні заступилися десятки селебріті, серед яких зірка телесеріалу «Секс і місто» Сара Джессіка Паркер, акторки Шерон Стоун і Періс Гілтон, співачки Шер, Кортні Лав і Майлі Сайрус, а також багато інших. Вони розпочали в соцмережах дискусії щодо права Брітні на свободу й критикували її батька Джеймі, який використовує співачку з метою наживи.