«Рейтинг»: Рішення Зеленського запровадити санкції проти каналів Медведчука підтримали 49% українців

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Рішення президента Володимира Зеленського запровадити санкції проти телеканалів з орбіти Віктора Медведчука («112 Україна», NewsOne та ZIK) підтримали 49% українців, не підтримали — 41%. Про це йдеться в опитуванні соціологічної групи «Рейтинг».

Соціологи зазначають, що з моменту введення санкцій рівень підтримки цього рішення зріс з 42 до 49%, натомість кількість критиків зменшилась з 47 до 41%.

Взагалі про це рішення знають 78% опитаних, не знають — 21%. «Важливо, що серед опитаних, які знають про рішення, рівень його підтримки ще вищий (57%), а кількість критиків менша (37%)», — наголосили у «Рейтингу».

При цьому, 72% опитаних підтримують запровадження державою санкцій проти її громадян та компаній, якщо їхня діяльність шкодить інтересам держави. А якщо є докази їхньої причетності до терористичної діяльності або сепаратизму, рівень підтримки санкцій проти них зростає до 85%.

Опитування проводили телефоном 6—8 лютого серед повнолітніх українців на всіх територіях, окрім тимчасово окупованих. Вибірка — 2 500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження — не більше 2%.