Росія акредитувала «університет» на окупованому Донбасі. Випускникам видаватимуть дипломи, які внесуть до федерального реєстру РФ

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Росія видала «акредитацію» Донецькому національному технічному університету, який залишився на окупованій території Донбасу, за низкою спеціальностей і напрямів підготовки.

Про це повідомляється на сайті «міністерства освіти і науки «ДНР», також висновок експертів оприлюднила Російська федеральна служба з нагляду у сфері освіти і науки.

Як зазначається, акредитовані «Технології матеріалів», «Матеріалознавство і технології матеріалів», «Металургія», «Машинобудування», «Конструкторсько-технологічне забезпечення машинобудівних виробництв», «Автоматизація технологічних процесів і виробництв», «Мехатроніка та робототехніка» — рівень магістратури, а також «Прикладна геологія, гірнича справа, нафтогазова справа і геодезія», «Нафтогазові техніка і технології», «Прикладна геологія», «Технологія геологічної розвідки», «Гірнича справа» — рівень спеціаліста.

«Державна освітня установа вищої професійної освіти «Донецький національний технічний університет» визнаний таким, що пройшов державну акредитацію освітньої діяльності терміном на 6 років», — наголошується на сайті «ДонНТУ».

Зауважимо, раніше РФ «акредитувала» захоплені Донецький національний університет, Донецький національний медичний університет ім. Горького, Донбаську національну академію будівництва і архітектури, а також Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. Туган-Барановського. Випускникам цих вишів видаватимуть документи, які вноситимуть до федерального реєстру дипломів РФ.

Після окупації частини Донбасу Донецький національний технічний університет переїхав до Покровська.