Єгипетський курорт Шарм-еш-Шейх обгородили 36-кілометрим парканом. В’їхати у місто можна буде лише через чотири блокпости

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Єгипетська влада обгородила курортне місто Шарм-еш-Шейх 36-кілометровим парканом для захисту від терористів.

Про це пише Reuters.

Паркан зроблений із бетонних плит з ділянками колючого дроту. Він відгородив місто від пустелі навколо.

Для того, щоб в’їхати до Шарм-еш-Шейха, потрібно буде пройти контроль на чотирьох блокпостах. Там усіх будуть обшукувати та перевіряти за допомогою камер і сканерів.

Саме місто розташоване на самому півдні Синайського півострова, тоді як активність ісламських терористів переважно сконцентровано на середземноморському узбережжі Синаю (на півночі). Відстань між курортом та північчю півострова становить 360 кілометрів.

  • Єгипет вживає низку заходів для забезпечення туризму, який є однією з основних галузей економіки. Пандемія коронавірусу неабияк вплинула на прибутки від туризму. До того ж у Шармі кілька разів відбувалися інциденти, пов’язані з тероризмом: у 2005 році на території міста були вчинені кілька вибухів, унаслідок яких загинули десятки осіб. А у 2015 році після злету з місцевого аеропорту розбився російський пасажирський літак з туристами. Причиною падіння стала бомба у багажному відділі.