У Тихому океані японська субмарина зіткнулася з вантажним судном. Є постраждалі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Тихому океані, біля берегів префектури Коті японський підводний човен SS-501 типу Soryu зіткнувся з комерційним судном при спливанні.

Як повідомляють Japan Times і CNN, інцидент стався 8 лютого.

Міністр оборони Нобуо Кіші сказав, що підводний човен, який проходив стандартне тренування, бачив судно через перископ, коли спливав, але з якоїсь причини не зміг уникнути зіткнення. Міністр не повідомив, чому човен взагалі почав спливати у квадраті судна.

SS-501 пошкодив контролер глибини на правому борту, корпус рубки і внутрішнє обладнання. Також постраждали троє моряків — у них легкі поранення. Субмарину довелося лагодити понад три години, перш ніж відправити в док.

Балкер Ocean Artemis, в який врізалася човен, про пошкодження не повідомив. Корабель йшов під прапором Гонконгу і продовжив свій шлях до місця призначення.

  • SS-501 Soryu («Блакитний дракон») — це 84-метровий дизель-електричний підводний човен Сил самооборони Японії з екіпажем у 65 осіб. На воду його спустили у 2009 році. У SS-501 на озброєнні шість носових 533-мм торпед і до 30 торпед «Тип 89», а також протикорабельні американські крилаті ракети UGM-84 «Гарпун» (встановлюються замість частини торпед).