Снігопади в Україні: у кількох областях обмежили рух вантажівок, а два аеропорти скасовують рейси. Якої погоди очікувати завтра?

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

В Україні 8 лютого тривають снігопади — комунальні служби працюють у посиленому режимі. Через негоду в деяких областях ввели обмеження на рух транспорту, аеропорти в Чернівцях та Вінниці скасовують рейси.

Про це повідомляють пресслужби Державної служби з надзвичайних ситуацій та Міністерства внутрішніх справ.

В «Укравтодорі» повідомили про обмеження автомобільного руху через негоду в кількох регіонах. Так, на деяких дорогах у Київській, Вінницькій, Полтавській, Рівненській, Житомирській, Черкаській та Чернігівській областях заборонили рух великогабаритного транспорту. А на території Волинської області, крім заборони руху вантажівок, також обмежили проїзд всіх транспортних засобів на автодорозі Маюничі — Шклинь. У Києві теж тимчасово заборонили в’їзд вантажівок.

За даними патрульної поліції Києва, на вулиці столиці для розчищення доріг від снігу виїхали понад 450 одиниць спецтехніки, а також працюють понад 60 бригад. Станом на 18:00 поліція зареєструвала 248 повідомлень про ДТП.

У Миколаєві та Одесі повідомляють про сильну ожеледицю. Видання «Новости N» пишуть, що пішоходи в Миколаєві не можуть пройти по тротуарах — пішохідні зони перетворилися на ковзанку. У місті з самого ранку мінусова температура і йде крижаний дощ, який одразу ж замерзає.

В Одесі теж ожеледиця. За даними видання «Думская», до травмпунктів вже звернулися 98 людей, з них 35 госпіталізовані.

Яку погоду прогнозують на 9—11 лютого?

В Укргідрометцентрі попереджають, що в найближчі три доби в більшості областей буде сніг і мокрий сніг.

Завтра, 9 лютого, у всіх регіонах, крім західних, очікуються пориви вітру 15—20 м/с. У північних та східних областях будуть хуртовини, а в центральних — налипання мокрого снігу й ожеледь. Температура завтра вночі становитиме -3...-11 °C, удень 0...-5 °C.

10—11 лютого вночі буде 0...-6 °C, удень — від -3 °C до +3 °C. На півночі країни вночі буде -9...-16 °C, а вдень температура становитиме -3...-8 °C.