У США затримали чоловіка, який проник на президентську авіабазу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

У США у штаті Меріленд затримали чоловіка, який проник на авіабазу Ендрюс, де базується президентський літак Air Force One. Про це повідомляє CBS News.

Чоловіка передали місцевим правоохоронним органам. Доказів, що він мав будь-які звʼязки з екстремістськими угрупованнями, не знайшли.

Після допиту на порушника склали протокол про незаконне проникнення на територію, що охороняється, а потім передали поліції. Відомостей про особу порушника немає, однак відомо тільки, що у нього вже були проблеми із законом. Після інциденту ВВС США почнуть всебічний перегляд підходу до охорони безпеки.

Авіабаза Ендрюз розташована приблизно за 24 кілометри від Білого дому. Її часто використовують президент і віцепрезидент США, а також високопосадовці. Незабаром після затримання на базі з неї відлетів президент США Джо Байден.

Схожі інциденти відбувалися й на інших американських базах — утім, не на президентських. Так, у 2015 році на американській авіабазі в штаті Північна Кароліна виявили стороннього, який зумів прожити там кілька місяців. Він видавав себе за курсанта секретної військової школи і зумів завоювати довіру справжніх військовослужбовців. Обман розкрився, коли чоловік не зміг показати посвідчення особи в гарнізонному магазині.