«Схеми»: Зеленський влаштував вечірку на честь свого дня народження у квартирі друга — попри карантин

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Схеми»: Зеленський влаштував вечірку на честь свого дня народження у квартирі друга — попри карантин

Фото з сайту Адміністрації президента України

Президент України Володимир Зеленський 29 січня влаштував вечірку на честь свого дня народження, яке було 25 січня (йому виповнилось 43 роки). Святкували у квартирі співвласника студії «Квартал-95» і близького товариша та бізнес-партнера Ігоря Коломойського Тимура Міндіча.

Про це йдеться в розслідуванні «Схем».

Святкування відбувалося в будинку на Грушевського, 9а, у Києві, де родина президента має апартаменти, оформлені на кіпрську фірму Олени Зеленської. Однак, за даними «Схем», сам захід відбувся в іншій квартирі з терасою, яка належить Міндічу.

Серед гостей свята журналісти зафіксували представників влади, зокрема, першого помічника президента Сергія Шефіра, керівника ОП Андрія Єрмака, його заступника Кирила Тимошенка та, ймовірно, міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова. Також були учасники «Кварталу-95» Євген Кошовий, Олександр Пікалов, Олена Кравець, Міка Фаталов, Валерій Жидков, Степан Казанін, Артем Гагарін, режисер серіалу «Слуга народу» Олексій Кірющенко.

За підрахунками журналістів, святкування тривало близько 8 годин і на ньому перебували близько 30 осіб — це ті гості, яких вдалось підрахувати «Схемам». Зазначається, що жоден з них не був у захисній масці.

У коментарі «Схемам» один із гостей, «кварталівець» Олександр Пікалов підтвердив інформацію про святкування, але зазначив, що коли він там був, «там не було одночасно стільки осіб».

Нагадаємо, в Україні з 25 січня до 28 лютого діє карантин, який забороняє проводити масові заходи, в яких беруть участь понад 20 осіб та не дотримуються дистанції у 1,5 метра.

Як роз’яснив у коментарі «Схемам» головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, цей пункт поширюється і на домогосподарства, тобто на приватні помешкання. На уточнення журналіста, чи святкування у квартирі компанією з понад 20 гостей є порушенням, Ляшко відповів: «Так, це масовий захід. І викликається поліція. Є порушення карантину».