Укравтодор оголосив перший тендер для будівництва траси між Києвом та Кишиневом

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) оголосило перший тендер для будівництва траси між Києвом та молдовською столицею Кишиневом.

Про це повідомляється у Facebook Укравтодору.

«Служба автомобільних доріг у Вінницькій області вже оголосила тендер на розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) будівництва прикордонно-мостового переходу через р. Дністер на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль — Косеуць», — йдеться у повідомленні.

Для створення траси потрібно збудувати міст довжиною у 365 метрів через річку Дністер, а також підходи до нього — 1,6 км з боку України та 5 км з боку Молдови.

Окремо Укравтодор планує оновити близько 137,5 км доріг на цій трасі. Вона буде пролягати через Київську, Житомирську та Вінницьку області. До того ж, дорога оминатиме невизнану «Придністровську республіку».

  • 12 січня на зустрічі президента Володимира Зеленського та його молдовської колеги Майї Санду було домовлено про будівництво нової траси між Києвом та Кишиневом. Дорога між обома столицями має забирати близько 5 годин.