Британський регулятор забрав ліцензію у китайського державного телеканалу CGTN. У Китаї у відповідь почали тиснути на BBC

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Британський регулятор Ofcom позбавив ліцензії китайський державний телеканал іномовлення CGTN.

Про це пише BBC.

За даними регулятора, компанія, якій належить ліцензія на мовлення CGTN, не має щоденного контролю над телеканалом та не може впливати на його діяльність, що суперечить британським правилам. Як зазначали в Ofcom, компанія Star China Media Limited «не несла редакційної відповідальності» за контент, який транслювали на каналі.

Там підкреслили, що кінцевим бенефіціаром телеканалу, який ухвалює рішення про його програму, є компанія China Global Television Network Corporation. Телеканал намагався змінити власника ліцензії, але британський регулятор відмовив, тому що компанія China Global Television Network Corporation «фактично контролюється Комуністичною партією Китаю, що заборонено британським законодавством».

Після новин про позбавлення ліцензії телеканал CGTN опублікував новину про тиск на співробітників британського телеканалу BBC у Китаї. Там повідомили, що МЗС Китаю винесло жорстке попередження каналу за поширення нібито фейкових повідомлень про пандемію коронавірусу.

  • У грудні 2018 року британський медіарегулятор Ofcom заявив, що російська телекомпанія RT порушила правила неупередженості в програмах новин, які транслювалися в березні та квітні, зокрема висвітлення отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.