«Слугам» на телеефірах радять наполягати, що Разумков має свою позицію, а підстав для заміни спікера немає

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Слугам» на телеефірах радять наполягати, що Разумков має свою позицію, а підстав для заміни спікера немає

УНІАН / Кузьмін Олександр

Депутатам від «Слуги народу» радять на телеефірах спростовувати можливість відставки голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, а також наполягати на тому, що той може мати власне бачення процесів у країні, що є нормальним для демократичного суспільства.

Про це йдеться в тезах для нардепів, які опинилися в розпорядженні «Бабеля».

У неділю, 31 січня, Разумков опублікував відеоролик. У ньому він приїжджає до будівлі парламенту, входить у свій кабінет, підписує документи, а потім прямує коридорами Ради повз портрети своїх попередників до сесійної зали. Сідаючи у крісло голови парламенту, Разумков каже: «Починаємо працювати». Багато хто з користувачів соцмереж розцінили це як початок його президентської кампанії.

Згідно з тезами, нардепам радять підкреслювати, що чутки про заміну спікера Ради спалахують раз на кілька місяців і потім зникають. Отже, немає ніяких підстав говорити про те, що готується заміна голови парламенту. Крім того, нардепів наставляють, що попри особисту позицію Разумкова, головне — щоб парламент залишався дієздатним і міг ухвалювати необхідні суспільству рішення.

На запитання про політичну карʼєру Разумкова нардепам рекомендують пояснювати, що кожен політик так чи інакше будує власну кар’єру. «Важливо працювати разом у команді. Ми всі йшли на вибори разом з Володимиром Зеленським і дали людям доволі конкретні обіцянки, які маємо виконувати разом — як йшли на вибори», — йдеться в тезах.

Говорячи про кадрову політику, «слугам» радять обстоювати принцип «тверезої кадрової політики» — «дивитись не на те, хто і кому подобається чи не подобається, а на те, чи може людина працювати результативно».

Якщо обговорюється особистість міністра освіти Сергія Шкарлета, то «слугам» рекомендують нагадувати, що він отримав необхідну кількість голосів за призначення. Це означає, «що депутати визнають: як міністр Шкарлет ефективно виконує свої обов’язки».

Також «слугам» радять підкреслювати, що в умовах пандемії коронавірусу будь-який міністр охорони здоровʼя «набрав би на себе негативу», а перед Максимом Степановим стоїть зараз завдання забезпечити початок вакцинації від коронавірусу. До того ж «слуги» отримали рекомендації наполягати на ефективності міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

  • 2 лютого стало відомо, що Разумков відмовився підтримати рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про санкції щодо Тараса Козака — близького соратника Віктора Медведчука і його телеканалів 112, NewsOne і ZIK. У коментарі «Бабелю» спікер Ради заявив, що обмежувальні заходи щодо каналів — це погано.