Влада Амстердаму планує перенести квартал «червоних ліхтарів» в інший район

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Влада Амстердаму планує перенести квартал «червоних ліхтарів» в інший район

Oleksandr Kravchuk / Flickr

Мер Амстердаму Фемке Халсема запропонувала закрити «еротичний центр» міста — квартал «червоних ліхтарів» — і перенести його далеко від центру міста. Її пропозицію підтримала більшість політичних партій.

Про це повідомляє The Guardian.

У Нідерландах проституція легальна, але співробітникам секс-індустрії не можна стояти на вулиці, тому вони працюють у спеціальних вітринах. Наразі вони стоять у скляних кабінах, які підсвічуються червоними ліхтарями, у районі Де Валлен.

Халсема зазначає, що йдеться про перезавантаження Амстердама як міста для туристів. Вона наголосила, що вікна будинків розпусти повинні бути закриті, оскільки жінки, які працюють в цьому районі, стали туристичною визначною памʼяткою, привертаючи до себе небажану увагу й образи. Проте у цієї ідеї є противники. Їхні аргументи полягають в тому, що клієнти не знатимуть, де знайти секс-працівниць. Однак більшість членів ради погодилися з тим, що переїзд необхідний для зміни типу туристів, які приїжджають в Амстердам.

Коли цю ідею вперше запропонували, група під назвою Red Light United заявила, що 90% зі 170 опитаних нею секс-працівниць хотіли працювати у вікнах у вузьких провулках і на вулицях Сінгел і Де Валлен, що виходять на канал.

Але інша пропозиція мера Халсеми щодо кофешопів, де продають товари з канабісом, викликала більший опір через побоювання, що це призведе до зростання вуличної торгівлі наркотиками.

Влада Амстердаму зазначає, що місто давно асоціюється у туристів з наркотиками і проституцією. Вони хочуть змінити це, давши мандрівникам можливість насолоджуватися архітектурою та історичною складовою.