Депутат від ОПзЖ Козак у день запровадження санкцій задекларував понад 170 тисяч гривень на охорону

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Депутат від ОПзЖ Козак у день запровадження санкцій задекларував понад 170 тисяч гривень на охорону

News One

Народний депутат від «Опозиційної платформи — За життя» (ОПзЖ) Тарас Козак у день запровадження Радою національної безпеки та оборони санкцій проти нього та його телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIK задекларував оплату послуг охорони на 176,7 тисячі гривень.

Про це свідчать дані в реєстрі Національного агентства з протидії корупції (НАПК).

Згідно з повідомленням про суттєві зміни в майновому стані від 2 лютого, оплату за послуги охорони здійснили 28 січня.

Торік Козак теж неодноразово декларував оплату охорони рухомого майна: у жовтні — 158,1 тисячі гривень, у вересні — 153 тисячі. Окрім цього, у вересні минулого року він вніс до декларації інформацію про сплату за охорону рухомого майна від лютого 2020 року на суму понад мільйон гривень.

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський увів у дію санкції проти телеканалів 112, ZIK і NewsOne. Вони передбачають анулювання ліцензій та заборону користуватися радіочастотним ресурсом України.
  • Після запровадження санкцій канали поступово почали зникати на кабельному телебаченні та вийшли у спецефір. Пізніше вони випустили заяву, в якій назвали санкції «політичною розправою» і закликали Зеленського займатися справами.
  • Як стало відомо, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков відмовився підтримати рішення РНБО. У коментарі «Бабелю» він пояснив свою позицію.