У Миколаєві апеляційний суд підтвердив виправдувальний вирок чоловікові, який вирощував коноплю для власного лікування

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У Миколаєві апеляційний суд підтвердив виправдувальний вирок чоловікові, який вирощував коноплю для власного лікування

Тарас Ратушний

Миколаївський апеляційний суд підтвердив виправдувальний вирок Віталію Румянцеву, який має інвалідність першої групи. Його хотіли засудити за вирощування коноплі, яку він використовував для власного лікування.

Про це пишуть активісти із «Конопляного маршу свободи» у Facebook.

«Сьогодні завершено розгляд апеляційної скарги прокуратури на рішення Вознесенського міськрайонного суду, який рік тому виправдав інваліда першої групи за вирощування канабісу для власних медичних потреб — полегшення симптомів енцефалопатії», — йдеться у повідомленні.

Судді апеляційного суду у Миколаєві підтвердили рішення попередньої інстанції і зазначили, що докази у цій справі сфабриковані.

Водночас сторона обвинувачення має право протягом трьох місяців оскаржити це рішення і подати касацію.

  • У грудні 2019 року Вознесенський суд (Миколаївська область) повністю виправдав Віталія Румянцева (має інвалідність першої групи) у справі про незаконне вирощування канабісу в лікувальних цілях.
  • Судовий процес над чоловіком тривав два роки. Звинувачення спочатку просило для нього тюремний термін, а згодом наполягало на штрафі. Захист запевняв, що Румянцев невинний і вирощував коноплі для лікування больового синдрому. Його звинувачували у вирощуванні 8 кущів конопель.