ДБР порушило справу проти генпрокурорки Венедіктової через елітний годинник. Вона запевняла, що носить підробку

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
ДБР порушило справу проти генпрокурорки Венедіктової через елітний годинник. Вона запевняла, що носить підробку

Кузьмін Олександр / УНІАН

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу проти генерального прокурора Ірини Венедіктової через елітний годинник Hublot за 10 тисяч євро.

Про це у своєму Facebook повідомив юрист Олександр Лємєнов.

«За нашою заявою про злочин Ірини Венедіктової по частині 3 статті 229 Кримінального кодексу («незаконне використання службовою особою товарних знаків і т. д.») таки відкрили провадження», — пояснив він.

Активісти помітили на руці Венедіктової елітний годинник, який не було зазначено у декларації. Хоча раніше вона це робила. Сама ж генпрокурорка зазначала, що це підробка, а згодом і замовила в науково-експертному інституті експертизу, яка підтвердила, що годинник — підробка.

«Я, не довго чекаючи, влітку 2020 року подав заяву про злочин. Мені відмовили в реєстрації в ЄРДР. Ми підготували заяву в суд. І служитель Феміди виніс рішення в нашу користь, зобов’язавши слідчих ДБР відкрити провадження», — розповів Лємєнов.

  • Активіст Сергій Стерненко написав заяву на Венедіктову через те, що вона «забула задекларувати годинник за $10 300 і не вказала, що є співзасновником і членом ГО «Харківський правовий центр» спільно з чоловіком».
  • Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підтвердила Національному агентству з питань запобігання корупції (НАЗК), що має наручний годинник марки Hublot, але він не справжній, а копія за 5 тисяч гривень.