Масштабну пожежу в «Епіцентрі» у Первомайську гасили 5 годин. Охорона супермаркету розповіла про початок пожежі та затримання палія

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Пожежу в будівельному супермаркеті «Епіцентр» у Первомайську загасили через понад п’ять годин після займання.

Про це повідомили у пресцентрі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За даними ДСНС, пожежа спалахнула о 12:58, а загасили її о 18:30.

Правоохоронці затримали чоловіка, який підпалив килим у торговому залі та травмував сокирою двох працівників. У поліції заявили, що розглядають усі версії скоєння підпалу в «Епіцентрі». Дії затриманого слідчі кваліфікували як умисне знищення або пошкодження майна та замах на умисне вбивство.

Водночас у поліції не підтвердили версію дирекції «Епіцентру», що чоловік мав спільника.

Окрім цього, подробиці події розповів старший охоронець «Епіцентру» в Первомайську.

«Перебуваючи на чергуванні, почув спрацювання пожежної системи — гучномовець закликав усіх співробітників та покупців вийти з магазину. При виході з кабінету я зустрів працівника супермаркету, який сказав мені, що його облили якоюсь рідиною, а потім підпалили і він отримав опіки. Я відійшов подалі й побачив, що горять килимові вироби», — зазначив він.

За словами чоловіка, після цього він натиснув на кнопку сигналізації. У цей момент йому показали на людину, яка підпалила килими.

«Мені показали на нього пальцем, а він йшов з сокирою у руках. Говорив, що всіх порубає, хто підійде до нього. Ми з начальником і ще одним охоронцем почали його переслідувати, вмовляннями намагалися його зупинити, але він намагався втекти. Вже біля хвіртки він рубонув начальника сокирою, а в районі другого будинку на вулиці Достоєвського він гострою частиною сокири рубонув у голову ще одного охоронця, Ігоря», — сказав працівник магазину.

Після цього зловмисник намагався вдарити і його, проте чоловіку пощастило, що сокира зачепилася за одяг.

«Потім замахнувся на мене, мене в спину, і бушлат мій заплутав сокиру. Лише потім ми змогли вивернути йому руку і вирвати цю сокиру і затримати», — додав він.

Під час розмови з поліцейськими затриманий палій зізнався, що підпалив магазин через помсту директору магазину.

«Помста. Хазяїн «Епіцентру», власник справжній, він як піднявся 20 років тому — відрізав вуха, носи дітям та жінкам. Геноцидом українців займався. Мішками ці носи та вуха морозив і відправляв до Європи. Таким чином заробляв гроші. Таким чином піднявся 20 років тому. За це я і помстився йому, за ці злочини», — заявив він.

Також чоловік запевнив, що власник «Епіцентру» нібито зробив собі пластичну операцію, а також пояснив, чому поранив охоронців сокирою: «Почалася боротьба... він мене стукнув — я його стукнув. Мені ж теж розрубали голову».

Тим часом начальник Миколаївської обласної поліції Сергій Шайхет виклав на своїй сторінці у Facebook відео з дрона, на якому видно, що «Епіцентр» вигорів вщент.