До суду скерували обвинувальний акт проти банди на чолі з ексдепутатом. Вони викрали двох підприємців і вимагали викуп

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
До суду скерували обвинувальний акт проти банди на чолі з ексдепутатом. Вони викрали двох підприємців і вимагали викуп

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт проти банди на чолі з колишнім депутатом Київської обласної ради. Вони викрали підприємців і вимагали викуп.

Про це пише пресслужба Офісу генпрокурора.

«Розслідуванням встановлено, що учасники злочинного угруповання, до складу якого входило 7 осіб, під керівництвом колишнього депутата Київської обласної ради незаконно утримували двох підприємців, вимагаючи передати їм 860 тис. доларів США або майно аналогічної вартості», — йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що члени банди змусили підприємців підписати фіктивні боргові документи, що призвело до виникнення у них боргів. При цьому обвинувачені погрожували насильством щодо членів сімей підприємців, а також знищенням та захопленням їхнього майна.

«В результаті вжитих правоохоронцями заходів учасників злочинного угруповання вдалося встановити та затримати. На їхнє майно накладено арешт», — зазначили в ОГП.

  • У грудні 2020 року у Києві працівники Держбюро розслідувань затримали заступника начальника відділу кримінальної поліції і двох оперуповноважених за вимагання $2 500 у чоловіка, якого вони утримували в гаражі.